Ders kapsamında; yenilenebilir temel kavramı, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidrolik enerji, jeotermal enerji ve biyokütle enerjisi konuları işlenmektedir. Enerji problemlerine yenilenebilir enerjiler perspektifinde çözümler üretebilme yöntemleri üzerinde durulmaktadır.
Ders kapsamında; akışkanlar mekaniğinin temel kavramları, akışkan özellikleri, durgun akışkanların hidrostatik durumu, basınç ve akışkanlar statiği, korunum denklemleri, süreklilik ve bernoulli eşitlikleri işlenmektedir.
Dersin amacı, elektrik ve elektronik konusundaki temel bilgileri öğretmek ve bu konuda temel becerileri kazandırmaktır.
Günümüz tarım ve hayvancılık alanında kullanılan teknolojilerde elektrik, elektronik ve otomasyon uygulamalarına sık sık yer verilmektedir. Dersin kapsamı da bu çerçevede elektrik ve elektroniğin tarım alanındaki uygulamalarını aktarmaktır.
Dersin kapsamı makine teorisi kapsamında mekanizmalar ve makine yapılarının dinamik perspektifinde incelenmesidir.
Dersim amacı; bir mühendislik problemi çerçevesinde kapsamlı bir projenin tüm aşamalarında deneyim sahibi olma fırsatı yaratmak, bilgi ve becerileri sentezleyerek uygulama olanakları tanımak, yaratıcılık geliştirip takım çalışması bilincini aşılamak, sözlü ve yazılı sunum yapma deneyimi kazandırmaktır.
Drag and Drop Website Builder